HTC

HTC är ett taiwanesiskt företag som specialiserar sig inom Android mobiltelefoner.

HTC Desire 20 Pro

Säljs inte längre

Pionjärer på smartphones

HTC, med det fullständiga namnet: Tech Computer Corporation
är ett Taiwanesiskt företag, bildat 1997 av Cher Wang och Peter Chou.
Företagsnamnet HTC är egentligen en förkortning för High Tech Computer Corporation. HTC
tillverkar främst smartphones och surfplattar men har även tillverkat produkter
åt andra, bland annat Googles Nexus 9 tablet.

HTC är i mångt och mycket föregångare, så
tidigt som 1998 började man
på HTC tillverka de första handhållna enheterna med pekskärm. Det är faktiskt
så att HTC tillverkade både den första Androidsmartphonen redan 2005. Idag är flaggskeppsmodellerna
smartphones med namnet HTC One..

Telefoner

När HTC släppte sin telefon HTC One 2013
mottogs den mycket väl, bland annat på grund av det snygga utseendet med
alluminiumram, sin skärm i full hd och sitt dubbla högtalarsystem. Den vann
många utmärkelser inom industrin, bland annat för bästa smartphone och för
bästa design.

Idag innehåller HTC One-serien ett flertal
mobiltelefoner, däribland HTC One M9 och HTC One A9. HTC One A9 lanserades i
oktober 2015 och är en smartphone med operativsystemet Android. One A9 var även
den första, förutom Nexus, att använda versionen Marshmallow av Android, ett
operativsystem som bland annat säger sig minska batterianvändingen. Förutom HTC
One-serien tillverkar HTC även HTC Desire-serien. I den ingår bland annat HTC
Desire Eye och HTC Desire 530.

Filosofi

HTC är ett företag som vinnarlagt sig om
ambitionen att vara först, något de också lyckats med många gånger. Förutom att
utveckla den första smartphonen med 3G 2005 var man även först med att
integrera GPS i en smartphone, detta gjorde man år 2006. 2007 utvecklade man
även den första smartphonen med toutch screen: HTC touch, en revolutionerande
produkt på den tiden.

Man jobbar också på HTC mycket med miljö. Till exempel levereras alla nya telefoner i förpackningar som är 100 % nedbrytbara. Smartphonen HTC One M7 kombinerade både HTC:s ambition att vara först med deras miljötänk, Den var den första smartphonen i världen som var tillverkad efter de internationella specifikationerna på koldioxidutsläpp och livscykelanalys.

Om HTC

HTC är ett taiwanesiskt märke som var ett av de första att tillverka smartphones för den svenska marknaden, redan för 10 år sedan. Sedan dess har deras telefoner utvecklats i samma takt som de andra större märkena. De håller jämna steg med konkurrenterna och lanserar regelbundet nya modeller och smarta innovativa detaljer, allra senast HTC U12+ i juni 2018, och HTC U12 Life vars lansering var planerad för september månad.

HTC och miljöansvar

HTC arbetar inte bara med att göra sina telefoner bättre, utan tar även stort ansvar för exempelvis sina produktionsfaciliteter, mobilernas kompletta livscykelanalys vilket började med HTC One M7 och de biologiskt nedbrytbara produktförpackningarna. HTC One M7 var den första smarttelefonen som någonsin lanserades med en fullständig livscykelanalys enligt internationella standarder.

De har också samarbetat med märket Under Armor och tillsammans med dem utvecklat ett komplett set av tre gadgets som hjälper dig att komma i form eller behålla den. Setet består av en digital våg, en pulsmätare och en generell aktivitetsmätare som alla synkar med en app i din telefon.

Innovationer

Kameror

De senaste åren har HTC-modellerna med ett “+” i namnet, och den kommande U12 Life, fått dubbla kameror framtill och riktigt imponerande selfiekameror. Detta ger större möjligheter till bildmanipulation direkt i telefonen, till och med innan bilden är tagen, genom att den samlar in mer data. Du kan enkelt ta snygga, artistiska bilder med så kallat bokeh-effekt för bakgrunden och riktigt skarpa selfies med hjälp av frontkameran och dess LED-blixt.

Selfiekameran är också utformad för att vara effektiv även i mörkare ljusförhållanden. I kamerans mjukvara finns det inprogrammerade försköningsfilter som kan appliceras redan innan selfien är tagen. De allra senaste modellerna U12 och U12+ har laserfokus för kamerorna, så att de fokuserar precis var du vill och får exakt skärpa.

Edge sense

Med HTC U11 introducerades Edge Sense, de tryckkänsliga kanterna som gör din mobilanvändning enklare. Du ställer själv in vilka funktioner du vill att telefonen ska utföra när du klämmer båda sidorna eller bara knackar på ena sidan, medan du använder olika appar eller om du till exempel vill att kameran ska starta när telefonen är i standby mode. Med Edge Sense blir det enklare för dig att ta bilder i alla väder eftersom du inte behöver vidröra skärmen.

För U12-modellerna hjälper Edge Sense 2 till med enhandsanvändning, och koncentrerar exempelvis tangentbordet mot sidan av telefonen där din tumme befinner sig så att du kan nå alla bokstäverna utan att behöva använda båda händerna.

Audio

Med sina multipla mikrofoner spelar HTC U11- och U12-modellerna in ljud i 3D, och kan också zooma in på utvalda ljudkällor och förstärka ljudet från dessa. Det ger unika inspelningsmöjligheter för alla möjliga situationer.

Alla modellerna med U i namnet har också aktiv brusreducering direkt i telefonen, och i de medföljande HTC Sonic-hörlurarna. Ljudsystemet BoomSound ger bättre ljudåtergivning genom användning av flera högtalare. HTC U12+ har inget 3,5 mm uttag för hörlurar, utan förlitar sig på antingen USB-C-hörlurar eller trådlösa.

Andra sensorer och hårdvara

Alla modellerna HTC U12 Life, U12+ och Desire12/12+ har fingeravtryckssensor på baksidan, accelerometer, avståndsmätare och kompass. U12 Life och U12+ har dessutom gyro.

U12+ är utformad med Corning Gorilla Glass 3 på framsidan till skillnad från de andra två som istället har HTCs högkvalitativa akrylglas. De har alla teknologi för färgäkta bildvisning så att vad du ser på skärmen är så verklighetstroget som möjligt. U12+, life och Desire 12+ har alla 6” display.

HTC har sedan modellen U11 en ytfinish kallad Liquid Surface, en typ av glas med lager av ljusreflekterande mineraler som ger ett fascinerande spektrum av ljus i olika vinklar. Detta designelement är återkommande sedan dess, och utvecklas för varje mobilmodell. En variant av U12+ har exempelvis delvis transparent Liquid Surface och U12 Life kommer att ha Liquid Surface med två texturer, varav en lätt räfflad för bättre grepp, och vara mer resistent mot repor.

Chipset, minne och processorer

Alla de större “12”-modellernas chipset består av Qualcomm Snapdragon med olika serienummer och de har Octa-coreprocessorer. Desire 12+ har Qualcomm Snapdragon 450 och Octa-core 1.8 GHz Cortex-A53, U12+ har Qualcomm Snapdragon 845 med Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) och U12 Life kommer att ha Qualcomm Snapdragon 636 med Octa-core 1.8 GHz Kryo 260. Telefonernas RAM-minne är 3 GB för Desire 12+, 6 GB för U12+ och 4 till 6 GB, beroende på vald internminnesstorlek, för U12 Life.

Desire 12 har en Quad-core Cortex-A53-processor på 1.3 GHz, 2 eller 3 GB RAM-minne beroende på val av internminnesstorlek och dess chipset är Mediatek 6739. Alla de nämnda modellernas minne kan utökas med max 512 GB genom att placera ett microSD i den andra SIM-kortsplatsen.

Batteri

HTC U12 Life kommer med ett batteri på 3600 mAh, U12+ har ett på 3500 mAh och Desire 12+ och 12 har batterikapaciteter på 2965 respektive 2730 mAh. Detta räcker till cirka ett dygns samtalstid i 3G för samtliga av dem, enligt GSMArena.com.

Skaffa HTC-mobil?

Ett sätt att skaffa en ny HTC-telefon är att se om någon av de svenska mobiloperatörerna har dem i sortimentet och antingen förnya ditt abonnemang och byta in din gamla telefon, eller teckna nytt. De nyaste modellerna brukar vara de som operatörerna erbjuder. Båda alternativen gör det enkelt att betala av på telefonen eftersom priset för den kommer att ingå i din telefonräkning. HTC U12+ är något dyrare än de andra “12”-modellerna men kommer med en hel del smarta funktioner, topprestanda och häftig design.

Priser HTC

Jämför priserna och se vad som passar dig bäst i förhållande till kostnaden över tid, och om skillnaden mellan att köpa en rakt av eller betala av är acceptabel. Ofta skiljer det på upp till ett par tusenlappar i mellanskillnad, så gör en snabb uträkning och se om det är inom ett rimligt spann. De senaste åren har märket HTC inte fått så mycket uppmärksamhet som det förtjänar för sina innovativa funktioner och nyskapande design, så se till att du inte förbiser dem bara för att det inte är en Samsung.

Har de svenska operatörerna HTC smartphones?

Har de svenska operatörerna HTC smartphones?

Nej, i dagsläget har inga av de svenska operatörerna några modeller från HTC. De senaste modellerna som lanserats på den europeiska marknaden finns att hitta via HTCs europeiska hemsida, och vissa elektronikbutiker har modeller från HTC.

Från vilket land kommer HTC?

Från vilket land kommer HTC?

Teknikföretaget HTC har sina rötter i Taiwan. HTC var bland de första som lanserade en telefon med pekskärm och ses av många som pionjärer inom branschen.

Har HTC släppt någon ny modell under 2022?

Har HTC släppt någon ny modell under 2022?

Nej, på den europeiska marknaden lanserade HTC senast HTC Desire 21 Pro 5G under 2021. Modellen kommer med stöd för 5G, en huvudkamera med 48 MP och Android 10 förinstallerat.

Är HTC Android?

Är HTC Android?

Ja, alla smartphones från HTC har Androids operativsystem. Det innebär att du kan använda Google Play för att hämta och installera appar. Alla appar från Google, som Youtube och Gmail, fungerar på HTCs smartphones.

Har de svenska operatörerna HTC smartphones?

Nej, i dagsläget har inga av de svenska operatörerna några modeller från HTC. De senaste modellerna som lanserats på den europeiska marknaden finns att hitta via HTCs europeiska hemsida, och vissa elektronikbutiker har modeller från HTC.

Från vilket land kommer HTC?

Teknikföretaget HTC har sina rötter i Taiwan. HTC var bland de första som lanserade en telefon med pekskärm och ses av många som pionjärer inom branschen.

Har HTC släppt någon ny modell under 2022?

Nej, på den europeiska marknaden lanserade HTC senast HTC Desire 21 Pro 5G under 2021. Modellen kommer med stöd för 5G, en huvudkamera med 48 MP och Android 10 förinstallerat.

Är HTC Android?

Ja, alla smartphones från HTC har Androids operativsystem. Det innebär att du kan använda Google Play för att hämta och installera appar. Alla appar från Google, som Youtube och Gmail, fungerar på HTCs smartphones.

Contact info

Website: