Nya flaggskeppsmodeller i höst – från Apple, Samsung och Google

Andra halvan av året brukar vara den mest aktiva tiden för mobiltelefontillverkare – i alla fall när det kommer till nya flaggskeppsmodeller. Under hösten väntar vi inte bara nya modeller från jätten Apple, utan även Samsung, Google och OnePlus. 

Flest smartphones säljs under andra halvan av året

Hösten är en het tid för alla mobiltelefonfantaster. Sedan många år tillbaka har Apple varit september trogen och lanserat sina nya iPhone-modeller under månaden. Flera andra tillverkare har även valt att placera sina stora lanseringar på hösten – det är ju en tid för nystart, eller hur? 

Att många tillverkare väljer att lansera sina värstingmodeller under hösten och tidiga vintern hör inte bara till tradition, det finns såklart en analys bakom. Faisal Kawoosa, analytiker på Techarc, säger att andra halvan av året är tiden när allra flest smartphones säljs. Försäljningen ökar av flera olika anledningar. En är såklart julen – och andra storhelger. Man köper presenter till andra, presenter till sig själv och har kanske fått en julbonus som man väljer att spendera på årets iPhone eller Samsung Galaxy. 

Nya modeller från Apple – iPhone 14

Många väntar med spänning på Apples nya iPhone-modeller – iPhone 14-serien. Det finns inget officiellt datum än, men enligt tradition kommer Apple bjuda in till ett event under september där de nya modellerna kommer att presenteras. 

iPhone 14-serien kommer att bestå av fyra sprillans nya modeller: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max och den nya varianten iPhone 14 Max. Enligt rykten kommer alltså Apple att slopa den mindre modellen iPhone mini och istället satsa på en standard-modell i större storlek.

iOS, Apples operativsystem, förväntas även få en ny uppdatering med en rad nya funktioner och uppdateringar.  

Tillsammans med de nya iPhone-modelleran förväntas även Apple lansera nya Apple Watch Series 8 och nya AirPods. 

Läs mer om Apples smartphones här. 

Nya vikbara modeller från Samsung

Sydkoreanska Samsung förväntas även släppa nya flaggskeppsmodeller under tidiga hösten. Den 10 augusti är det dags för Samsung Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Flip 4 att inta smartphone-marknaden. 

Samsung bjuder in till sitt årliga Unpacked-event – ett event som har förlorat sitt överraskningsmoment eftersom nästan all information om de nya modellerna har läckt sedan ett par veckor tillbaka. De nya modellerna är ändå häpnadsväckande med smalare kanter och en ram av aluminium.

Läs mer om Samsungs smartphones här.

OnePlus satsar på prestanda med nya 10T 5G

Under sensommaren har kinesiska OnePlus lanserat sin nya flaggskeppsmodell: OnePlus 10T 5G. Modellen lanserades i början av augusti och kommer med en ultrasnabb Qualcomm-processor, Snapdragon 8+ Gen 1. Enligt OnePlus är det den snabbaste modellen de någonsin lanserat – med historiens snabbaste Snapdragon-processor. 

Läs mer om OnePlus smartphones här. 

Ny budgetmodell från Google

Under slutet av juli lanserade Google sin nya budget-drottning, Google Pixel 6a. Modellen har företaget tyvärr valt att inte lansera på den nordiska marknaden, men man kan köpa den i vissa länder i Europa. 

Google Pixel 6a är en vass budgetmodell med ovanligt bra kamera – i alla fall för en modell från Google. På framsidan sitter en lins på 12,2 MP och en ultravidvinkellins på 12 MP. Selfiekameran har 8 MP. 

Vi ser fram emot hösten

Det finns alltså en hel del att se fram emot under hösten när det kommer till flaggskeppsmodeller och andra spännande modeller från några av de största tillverkarna i världen.

  • Apple – september
  • Samsung – augusti
  • Google – juli
  • OnePlus – augusti

Populäraste mobiltelefonerna just nu