Samsung Galaxy S22 är här

Samsung inleder det nya året, 2022, med en riktig smäll – Samsung Galaxy S22-serien är äntligen här. Galaxy S22, Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra tar Samsungs S-serie till nya nivåer med en ny minimalistisk design, spännande nya funktioner och ett kamerasystem som imponerar på den mest kräsna användaren. 

Unpacked med Samsung

Samsungs Galaxy Unpacked-event under början av året är alltid ett evenemang som samlar mobilnördar och andra intresserade. Ny spännande teknik blandas med underhållning – och förstås Samsungs senaste nyheter. Under eventet presenterades Samsungs nya modeller i den populära S-serien – Galaxy S22, Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra. 

För Samsung räcker det dock inte med teknik, de hade även bjudit in det Sydkoreanska popbandet BTS. BTS är kanske världens populäraste musikakt just nu. Samsung kommer, precis som BTS, från Sydkorea så det är kanske inte så konstigt att landets två största exporter slagit sig samman. BTS har varit levande reklampelare för Samsung under ett par år nu, och presenterade under eventet Samsungs satsning på miljö och återvinning.

BTS uppmanar Samsungs kunder att arbeta tillsammans för en bättre framtid genom att återvinna sina gamla enheter – Galaxy for the planet. 

Galaxy S22 och Galaxy S22+ – Stilrent för framtiden

Trots BTS stjärnglans är förstås Samsungs nya S-serie huvudattraktionen under eventet. Låt oss börja med att titta på standardmodellen Galaxy S22 och dess storebror S22+. 

S22 och S22+ kommer med en ny och stilren design. Kanterna är vackert rundade, skärmen helt platt (alltså inga krökta kanter) och trippelkamerasystemet sitter i en rak linje på telefonens baksida (till skillnad från Apple som har valt att placera sina kameror i en trekant, till exempel).

S22 är faktiskt en av de mindre modellerna Samsung har lanserat på ett ganska bra tag. Den är mindre än förra årets S21 och väger endast 167 gram – vilket är förhållandevis lite jämfört med andra modeller i samma storlek. Formatet har gått ifrån det klassiska 20:9 till 19,5:9. Samma format hittar vi på Apples iPhone 13 från förra året. 

Galaxy S22 Ultra – En Note med nytt namn

Galaxy S22 Ultra kan endast ses som en uppdatering av Samsungs Note-serie. Senast en Note-modell släpptes var Note20 från 2020, men nu är Samsung på gång igen – fast under ny täckmantel, S22 Ultra. 

Modellen har en stor skärm, kraftfull prestanda och kommer med den digitala pennan S-Pen. Det är snarare en phablet, ett mellanting mellan en surfplatta och en smartphone, än en regelrätt smartphone. 

Samsungs flaggskeppsmodell har förfinat många av funktionerna från föregående modell men kommer med få revolutionerande nyheter. 

Förbeställ Galaxy S22 idag

Samsungs senaste modeller finns att förbeställa hos de svenska operatörerna redan idag men börjar säljas först den 25 februari.

Läs mer om Samsung och hitta bra erbjudanden på de senaste modellerna.

Populäraste mobiltelefonerna just nu