Doro

Doro är ett svenskt företag som fokuserar på trygghetstjänster och telekomprodukter till seniora användare.

Doro 8210

från 219 kr/mån

Doro 731X

från 159 kr/mån

Doro 6881

från 169 kr/mån

Doro 8080

från 209 kr/mån

Doro 7011

från 149 kr/mån

Doro – Ett teknikföretag för äldre användare

Doro är ett svenskt företag som marknadsför sig som ett telekomföretag specifikt för äldre och seniora användare. Företaget utvecklar, producerar och säljer trygghetstjänster, hemtelefoner och mobiltelefoner. De har som mål att designa lättanvända och enkla produkter som även den minst elektronikvana kan använda och njuta av. Tekniken är smart anpassad efter en äldre kundgrupp och de kan med hjälp av sin lättillgängliga elektronik skapa ökad trygghet och livskvalitet hos grupper som kanske inte brukar vända sig till modern teknik i vanliga fall.

Doros produkter säljs idag i över fyrtio länder och de finns närvarande på marknader i bland annat Europa, Nordamerika och Asien. På hemmamarknaden i Europa är de det mest välkända varumärket när det kommer till elektronik och telefoner riktade till äldre. 

Vill fånga upp de äldre i den tekniska utvecklingen

Doro har som mål att fånga upp de äldre, som kanske lätt faller mellan stolarna, i den tekniska utvecklingen. De menar att det lätt skapas en digital klyfta mellan den äldre befolkningen och den yngre, och de arbetar aktivt för att överbrygga denna. Doro arbetar tillsammans med utvecklingsgrupper som har fingret på pulsen inom målgruppen och vet vad de seniora användarna och deras närstående behöver och vill ha för att känna sig bekväma och trygga med tekniken – att bli äldre ska inte vara ett hinder för att hänga med i den tekniska och digitala utvecklingen. 

Telefoner

Doro erbjuder en rad olika mobiltelefoner som är särskilt anpassade för äldre användare. Alla deras telefon-modeller erbjuder tydliga signaler och ljud, stora knappar och tydlig skärm för att de ska bli så lätta att använda för möjligt. Vissa telefoner har fler funktioner och andra mindre – allt så att man ska kunna hitta den perfekta telefonen efter just sina omständigheter. 

Smartphones

Doros smartphones är moderna och stilrena, och har precis de funktioner man förväntar sig av en smartphone: kamera, 4G, tillgång till Google Play Store och mycket mer. De drivs av Androids operativsystem, men det är särskilt anpassat så att telefonen ska bli enkel att använda. Ljudet, både på signaler och i högtalaren, är högt och tydligt, texten är stor och lättläst och många modeller har även röstnavigation från Google Assistant som gör telefonen extra smidigt att använda om man har problem med synen. Designen är även ergonomisk utvecklad så att deras smartphones ska vara lätta och bekväma att hålla i handen. 

Klassiska mobiltelefoner

För den användare som är ute efter något enklare erbjuder Doro flera olika klassiska mobiltelefoner. Telefonerna kan vara olika avancerade beroende på vad man är ute efter. En klassisk Doro-modell är till exempel Doro Secure 580. Secure 580 har en förenklad knappsats där man kan programmera in fyra olika nummer på fyra olika knappar så att man enkelt kan ringa med bara ett knapptryck. Om man är ute efter något mer avancerat finns det även klassiska vikbara telefoner med tillgång till WiFi så att man kan skicka meddelanden via appar som WhatsApp och Facebook. 

Trygghetsknapp

Många av Doros telefoner och smartphones kommer med en så kallad trygghetsknapp. Trygghetsknappen, tillsammans med ett abonnemang på Respons by Doro, gör det möjligt för telefonens användare att snabbt kunna få hjälp om något händer. 

Tjänsten aktiveras genom att man trycker på trygghetsknappen på sin Doro-telefon, sen kopplas ett samtal upp till en förinställd anhörig eller en larmcentral. Samtalet rings automatiskt som ett högtalarsamtal. Den anhöriga som får samtalet får även ett meddelande med GPS-koordinater så att de enkelt kan hitta personen som behöver hjälp. Om den anhöriga inte svarar skickas telefonsamtalet till Doros larmcentral där utbildad vårdpersonal hjälper till. 

Contact info

Website: